Goan! breidt aanbod uit met deeltaxi NoaberhopperOp 21 maart wordt het aanbod in de Goan!-app uitgebreid met deeltaxidienst Noaberhopper. Dat maakt het nog gemakkelijker je reis van deur tot deur te boeken in Goan!. Noaberhopper is een taxi die je deelt met anderen en die jou vanaf vaste verzamelpunten (hubs) naar een huisadres brengt of andersom. Daarmee is het een mooie aanvulling op ov-reizen.


Goan! brengt (bijna) alle vervoerders in Twente samen in één app, zodat je gemakkelijk je hele reis kunt plannen, boeken én betalen vanaf één plek. Goan! is een initiatief van mobiliteitsservice Qarin. Paul Pietersen, directeur: “Wij kijken continu hoe we het reizigers gemakkelijk kunnen maken hun reis van deur tot deur te plannen. Met alle beschikbare vervoersaanbieders is dat niet altijd eenvoudig en overzichtelijk. Onze mobiliteits-app Goan! verbindt alle vervoersdiensten in de regio Twente aan elkaar en maakt reizen zo voor iedereen toegankelijk. Noaberhopper is een welkome aanvulling op ov voor dat laatste stukje van je reis of als alternatief als openbaar vervoer niet rijdt op een bepaalde route of tijdstip.”


De Noaberhopper is bedoeld als deeltaxi-oplossing in acht gemeenten in Twente die je vanaf vaste verzamelpunten (hubs) naar een huisadres of andersom brengt. Je reist dus van deur tot hub en van hub tot deur. Dit is een duidelijk verschil met een reguliere taxi (deur tot deur), en regulier OV (hub tot hub). Kenmerkend is dat gekeken wordt of afzonderlijk geboekte ritten gecombineerd kunnen worden. Door de capaciteit van een enkele taxi beter te benutten, hoeven er minder taxi’s de weg op. Een rit met Noaberhopper is duurzamer en goedkoper dan een rit met een reguliere taxi. Iedereen die zelfstandig kan reizen, kan gebruikmaken van de Noaberhopper. Reizigers in een rolstoel kunnen dat vooraf in de app aangeven.


De Noaberhopper start als pilot en rijdt in eerste instantie in de volgende acht deelnemende gemeenten:

• Twenterand

• Tubbe

• Dinkelland

• Losser

• Oldenzaal

• Hengelo

• Enschede

• Haaksbergen


Indien de pilot succesvol is, wordt gekeken of er kan worden opgeschaald naar alle 14 Twentse gemeenten.

De hubs in deze gemeenten zijn onder andere winkelcentra, NS-stations en sportparken.

Ritten kunnen geboekt worden van maandag t/m zondag tussen 9.00u en 21.00u (laatste aankomsttijd). Dit kan tot een uur voor vertrek. Het plannen, boeken en betalen van een rit kan via de app Goan!.


78 views0 comments